2013. szeptember 8., vasárnap

A szív hangjai

Mondják a játék lelke a kártyákban van. A hangulat megteremtéséhez azonban legalább ugyanolyan fontos kellék a hangszerelés. A következő sorokban a Hearthstone zenéjéről tudhattok meg egy kicsit többet! Az anyagért köszönet a destructoidnak!

Eric Dodds (lead designer) elmondása szerint három fontos dolgot akartak a játék zenéjében egyszerre kifejezni: a Warcraft hangulatot, egy kis hóbortosságot, valamint a otthon jóleső melegét.

"We wanted to make sure the music in Hearthstone perfectly complemented what we were trying to do with the game. (…) Ultimately, we wanted the music to convey three important things -- Warcraft, whimsy, and warmth -- to reflect the lighthearted nature of the game, and to make players feel as though they were sitting in their favorite tavern from Warcraft." (Eric Dodds)
 
A zenei aláfestésért egyébként az a Peter McConnell a felelős, aki neve mellett tudhatja többek között a Grim Fandango, vagy a Psychonauts zenéjét is! A képen látható úriember a következőképpen nyilatkozott a projektről:

"We eventually honed in on the idea of a small ensemble, capturing the feel of a bar band that might actually be playing in the tavern where the game is taking place. (...) Beyond the fact that I knew there would be some pub-friendly instruments like guitar and fiddle, I thought a lot about the attitude I wanted to project -- tough guys and bar-room brawls with a round of cards in the tavern twist. This led me to come up with the unlikely pairing of celtic and early instruments, and blues rock. Like what if ZZ Top or Golden Earring had been transported back in time to the Middle Ages?" (Peter McConnell)

Ha össze akarnánk foglalni, elmondhatjuk, hogy a Hearthstone zenéjében egy kocsmai kártyázás hangulatát akarták visszaadni, amire leginkább a blues és a kelta zene egyvelegét tartották a legmegfelelőbbnek. A felvonultatott hangszerek alkalmasak arra, hogy megteremtsék azt a mágiával átitatott és sörszagú atmoszférát, melyben bármikor kirobbanhat egy baráti verekedés! Fentebb belehallgathattok mindabba, amiről eddig csak szó volt!

Ugyanezen stílusjegyek köszönnek vissza a játékhoz készült trailerben is, melynek hangszerelésében a StarCraft és WarCraft játékokban is közreműködő Jason Hayes segédkezett!

"The moment I saw the trailer, with the inclusion of all these classic heroes, I knew the team was going for something that would evoke a sense of myth, magic, and limitless adventure -- the promise of a Warcraft experience" (Jason Hayes)
 
Ha valaki szeretne többet megtudni a játék zenéjéről, erre szíveskedjen venni az irányt, a többiektől pedig a fentebb is említett trailerrel búcsúzunk!


További kellemes vasárnapot és mihamarabbi béta kulcsokat kívánunk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése